26th-28th January Millésime Bio 2009, Montpellier
Details www.millesime-bio.com
1st February Renaissance des Appellations@Greniers Saint Jean, Angers
10am-9pm
Loire producers listed on the invitation:
Matthieu Bouchet (Saumur)
François Plouzeau (Touraine)
Michel Augé (Touraine)
Thierry Michon (Fiefs Vendéens)
Pierre Breton (Bourgueil and Chinon)
Joël Menard (Anjou)
René Mosse (Anjou)
Philippe Gourdon (Saumur)
Guy Bossard (Muscadet)
Viriginie Joly (Saviennières)
Olivier Cousin (Anjou)
Mark Angeli (Anjou)
Marta Irico (Anjou)
Charlotte Battais *
Gaëlle Berriau (Anjou)
Sylvain Martinez *
Richard Leroy (Anjou)
Xavier Caillard (Saumur)
Benoit Courault (Anjou)
Luc Jean Sylvos (Touraine)
Christophe Daviau (Anjou)
Joseph Landron (Muscadet)
Didier Chaffardon (Anjou)
Laurent Herbel (Anjou)
Michel Gendrier (Cheverny and Cour- Cheverny)
Jean-Christophe Garnier (Anjou)
Philippe Delesvaux (Anjou)
Thierry Puzelat (Cheverny and Touraine)
Jean-François Chéné (Anjou)
Eric Nicolas (Jasnières and Coteaux du Loir)
Guillaume Reynouard (Saumur)
Pascal Lambert (Chinon)
Stéphane Cossais (Montlouis)
Frantz Saumon (Montlouis)
François Chidaine (Montlouis)
Christian Chaussard (Jasnières and Coteaux du Loir)
Catherine Roussel (Touraine)
Hervé Villemade (Cheverny)
Valery Mordelet (Montlouis)
Laurent Chatenay (Montlouis)
Eddy Oosterlinck-Bracke (Anjou)
* I’m unable to find where Charlotte Battais and Sylvain Martinez have their vineyards. Would be very grateful for any details.
More info on www.biodynamy.com
2nd-4th Salon des Vins de Loire, Parc des Expositions, Angers
France’s only annual regional wine fair. Highly recommended way of meeting producers from all over the Loire without traveling long distances.
Opening hours:
Lundi 2 Février : 9h00 – 19h00
Mardi 3 Février : 9h00 – 19h00
Mercredi 4 Février : 9h00 – 18h00
Full details here.
23rd-24th February: La Dive Bouteille@Deauville
1, Avenue Lucien Barrière
14800 Deauville
Renseignements : 02 31 14 14 14
sylaugereau@wanadoo.fr
Entry fee: 10€ includes a glass.
(Cette année, la Dive Bouteille revient à Deauville pour sa dixième édition.
La Dive in Omnivore, c'est dans le cadre de l'Omnivore Food Festival, les 23 et 24 février prochains.
Centre International de Deauville - Les Planches
1, avenue Lucien Barrière
14800 Deauville
Renseignements : 02 31 14 14 14
sylaugereau@wanadoo.fr
Accès avec un verre : 10 €)
Loire producers present
Jocelyne et Joseph Landron (Muscadet)
Marc Pesnot, la Sénéchalière (Muscadet)
Jérôme Bretaudeau, Bellevue (Muscadet)
Thierry Michon, Saint-Nicolas (Fiefs Vendéens)
Richard Leroy (Anjou)
Christine et Joël Ménard, les Sablonnettes (Anjou)
Loïc Mahé, Gué d’Orger (Savennières - Anjou)
Bruno Rochard (Anjou)
Sophie et Jérôme Saurigny (Anjou)
Benoît Courault (Anjou)
Olivier Cousin (Anjou)
Mileine et Eddy Osterlinck,Juchepie (Anjou)
Eric Dubois, Clos Cristal (Saumur-Champigny)
Sébastien Bobinet (Saumur-Champigny)
Antoine Foucault, le Collier (Saumur)
Romain Guiberteau (Saumur)
Nicolas Reau (Anjou-Chinon)
Patrick Corbineau (Touraine-Chinon)
Gérard Marula (Touraine-Chinon)
Catherine et Pierre Breton (Bourgueil-Chinon)
Lise et Bertrand Jousset (Montlouis)
François Chidaine (Montlouis-Vouvray)
Sébastien Brunet (Vouvray)
C. et Damien Delecheneau, La Grange Tiphaine (Touraine-Montlouis)
Grégory Leclerc, Chahut et Prodiges (Touraine)
Thierry et Jean-Marie Puzelat, Tue Bœuf (Cheveny-Touraine)
Noella Morantin (Touraine)
Pascal Simonutti, le Pré Noir (Touraine)
Pascal Potaire, les Capriades (Touraine)
Isabelle et Hervé Villemade, le Moulin (Cheverny)
Christian Venier (Touraine)
Olivier Lemasson, les Vins comtés (Touraine)
Emile Hérédia, Montrieux (Côteaux du Vendômois)
Eric et Christine Nicolas, Bellivière (Jasnière-Ctx du Loir)
Nathalie et Christian Chaussard (Jasnière-Ctx du Loir)
Noella et Jean-Pierre Robinot, l’Ange vin (Jasnière -Ctx du Loir)
Renaud Guettier, La Grapperie (Côteaux du Loir)
Sébastien Riffault (Sancerre)
Alexandre Bain (Pouilly-Fumé)
Pierre Beauger (Côtes d’Auvergne)
Patrick Bouju, La Bohème (Côtes d’Auvergne)
Jean Maupertuis (Côtes d’Auvergne)
More information@:
diveb.blogspot.com
www.omnivore.fr/
Only Le Dive Bouteille is open to the general public.
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