Awards and citations:


1997: Le Prix du Champagne Lanson Noble Cuvée Award for investigations into Champagne for the Millennium investment scams

2001: Le Prix Champagne Lanson Ivory Award for investdrinks.org

2011: Vindic d'Or MMXI – 'Meilleur blog anti-1855'

2011: Robert M. Parker, Jnr: ‘This blogger...’:

2012: Born Digital Wine Awards: No Pay No Jay – best investigative wine story

2012: International Wine Challenge – Personality of the Year Award




Friday 10 March 2017

Coming soon: 15th Fête des Vins de Bourgueil à Tours – 25th March 2017

 

 

This annual Fête des Vins de Bourgueil is highly recommended if you are in the Tours area on Saturday 25th March. It's a great opportunity to discover not only the latest vintage but also previous vintages. Unfortunately because of the severe April frost last year supplies of the 2016 vintage will be in short supply for many Bourgueil producers. Luckily 2014 and 2015 are both good vintages, so this is a very good opportunity to taste and buy these wines while they are still available. 

Details:
À la découverte d’un terroir


Pour la 15ème année consécutive, les vignerons de Bourgueil investissent le centre-ville de Tours pour célébrer la fête des vins de Bourgueil sur le boulevard Heurteloup. Après avoir acheté un verre de dégustation (2 €), les amateurs découvriront le millésime 2016, pourront rencontrer 50 vignerons, et remplir leur cave des meilleurs vins rouges et rosés de l’appellation.

En présence de la Commanderie de la Dive Bouteille de Bourgueil et Saint-Nicolas-de-Bourgueil et de métiers de bouche qui proposeront une restauration sur place, cette quinzième édition de la Fête des Vins de Bourgueil à Tours proposera également des animations pour les enfants autour du goût et de la dégustation.

Informations pratiques

15ème fête des vins de Bourgueil à Tours
Samedi 25 mars 2017, de 10h à 19h – Boulevard Heurteloup, Tours centre.
Plus d’infos sur vinbourgueil.com


Photos from the 2016 edition:

 A halo for Emmanuel Caslot 











Frites et saucisse 

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