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Friday, 12 April 2013

Les Affranchis: 35 Vignerons à Paris lundi le 22 avril

Les Affranchis à Paris


Vignerons presents :
Alexandre Bain, Domaine Alexandre Bain

Clément Baraut
Thomas Batardière
Pierre-Olivier Bonhomme, Puzelat-Bonhomme
Guy Bossard & Fred Niger Van Herck, Domaine de l'Ecu
Mikaël Bouges
Emeline Calvez & Sébastien Bobinet
Vincent Carême
Agnès & Jacques Carroget, Domaine de la Paonnerie
Ludovic Chanson
Florent Cosme
Mathieu Coste
Xavier Courant, Domaine de l'Oubliée
Sébastien David
Nathalie Gaubicher-Chaussard, Domaine Le Briseau
Françoise & Philippe Gourdon, Château Tour Grise
Reynald Héaulé
Emile Hérédia, Domaine de Montrieux
Laurent Herlin
Mélanie & Emeric Hillaire, Clos Mélaric
Maï & Kenji Hodgson
Grégory Leclerc, Chahut et prodiges, et Anne Paillet, Autour de l'Anne
Jérôme Lenoir, Les Roches
Josette Médeau, Un vin de terre libre comme l'air
Christine, Joël & Jérémy Ménard, Domaine des Sablonnettes
Thierry Michon, Domaine Saint-Nicolas
Noëlla Morantin
Romain Paire, Domaine des Pothiers
Marc Pesnot, Domaine de la Sénéchalière
Philippe Peulet, Domaine de la Perrière
Géraldine & Christophe Pialoux, Le Picatier
Pascale & François Plouzeau, Domaine de la Garrelière
Pascal Potaire & Moses Gadouche, Les Capriades
François Saint-Lô
Luc Sébille
Marie Thibault-Cabrit
Hervé Villemade
Jean-Marie, Julien & Thibaut, Les Roches sèches

et aussi 

La Petite société, fromages d'Auvergne, charcuteries d'Auvergne et ibériques
Marie Rocher, pour Tronches de vin, co-édité avec les éditions de l'Epure
LeRouge&LeBlanc, revue libre et indépendante

Rawww, grand cru de chocolat cru

I hope this tasting will be better organised than the Les Affranchis tasting in Montpellier at the time of Millésimé Bio. The Montpellier edition was held in too small a space for the number of vignerons involved and with the number of visitors it turned into a big bunfight. Impossible to taste properly, it certainly wasn't worth the 8€ entry fee being charged.  

Hopefully lessons will have been learned as there is a very good line up of producers here. I wish I could make it but sadly it is not possible.   


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